Gebruikersnaam :

Wachtwoord :
Wachtwoord vergeten?      Account aanmaken

In de aandacht

Dit geverifieerd lid heeft een snelle reactiescore. Houden zo !
fotograaf Dimitri
fotograaf
Dimitri

Uit de top 20 gesponsorde profielen :

fotograaf


20860 sponsorpunten

fotograaf Jan Groot uit HOORN NH
 
fotograaf


96750 sponsorpunten

fotograaf Jos Peeters uit Gilze
 
model


20155 sponsorpunten

model Jelena Melody uit De Lier
 
model


67918 sponsorpunten

model Olga Margreta Helga uit Amersfoort
 
fotograaf


20500 sponsorpunten

fotograaf Fotografie Beijk Theo uit Nuenen
 
model


19392 sponsorpunten

model Vera uit Hofstade Zemst
 
fotograaf


22965 sponsorpunten

fotograaf Ad Van Der Nat uit Eindhoven
 
model


14023 sponsorpunten

model Malou Zeeman uit Barendrecht
 
model


14709 sponsorpunten

model Kim uit Dendermonde
 
fotograaf


25187 sponsorpunten

fotograaf Marco Van Eck uit Uden
 

Werken als Foto Model

Werken als modelWerken als foto model, een droom van velen in de jonge jaren. Toch zijn er maar weinig die uiteindelijk hun brood verdienen met modellenwerk. Dit heeft voornamelijk te maken met het doorzettingsvermogen en het beetje geluk dat nodig is om door te breken als fotomodel. Maar gelukkig is het tegenwoordig met behulp van het internet een stuk makkelijker voor iedereen om fotomodel te worden. Daarnaast is er ook steeds meer vraag naar fotomodellen en modellenwerk, omdat er tegenwoordig meer reclame dan ooit wordt gemaakt.

 

Het moeilijkste aan het worden van een fotomodel is het doorbreken en het vinden van modellenwerk als beginnend model. Als beginnend model modellenwerk vinden kon voorheen alleen door je in te schrijven bij een modellenbureau of castingbureau. Tegenwoordig kan dit nog steeds, maar dit is niet meer de enige manier! Er zijn nu ook website's zoals MyModel.nl en vele anderen die zowel ervaren modellen als beginnende modellen helpen bij op opbouwen van een modellen portfolio. Veel van deze website's beiden deze diensten aan tegen betaling, iets wat velen als een nadeel zien omdat je van te voren nooit weet of het gaat werken, of niet. 

 

Modellenportfolio Opbouwen


Wanneer je vastberaden bent om door te breken zul je aan het begin niet direct geld verdienen met model staan. Hiervoor zul je eerst een modellenportfolio op moeten bouwen. Dit modellen portfolio bouw je op door bijvoorbeeld modellenwerk te doen op TFP / TFCD basis, waarbij zowel het model als de fotograaf niet betaald krijgen maar de foto's als beloning hebben. Op deze manier bouwen zowel het fotomodel als de fotograaf vrijwel kostenloos aan hun eigen portfolio. 

 

Werken op basis van TFP en TFCD


Door in je MyModel.nl profiel in te stellen dat je bereid bent om op TFP / TFCD basis te werken kom je in aanmerken voor modellenwerk op deze manier. Dit is ideaal voor beginnende modellen die bezig zijn met het opbouwen van een modellenportfolio. Wanneer je genoeg ervaring hebt opgedaan kan je langzaam een vergoeding gaan vragen voor het model staan. Deze vergoeding kan je verhogen naarmate je meer ervaring opdoet.