E-mailadres :

Wachtwoord :
Wachtwoord vergeten?      Account aanmaken

In de aandacht

Deze foto werd minder dan 7 dagen geleden online gezet
van Picturesque

Willekeurig uit de top 25 gesponsorde profielen

model
Anne


sponsorpunten : 220775
positie : 2

model Anne uit Bree
 
model
Mimi Gancheva


sponsorpunten : 86957
positie : 7

model Mimi Gancheva uit 2030 Antwerpen
 
model
Nadia Nasir


sponsorpunten : 136571
positie : 5

model Nadia Nasir uit Rotterdam
 
fotograaf
Roel Lemstra


sponsorpunten : 47845
positie : 21

fotograaf Roel Lemstra uit Assen
 
model
Joyce


sponsorpunten : 193065
positie : 3

model Joyce uit Oudenaarde
 
model
Alissa


sponsorpunten : 275873
positie : 1

model Alissa uit Drachten
 
model
Joel Fitzjames


sponsorpunten : 66177
positie : 15

model Joel Fitzjames uit Rotterdam
 
model
Mary


sponsorpunten : 66349
positie : 14

model Mary uit Zwijndrecht
 
model
Gwen Kirchjunger


sponsorpunten : 151204
positie : 4

model Gwen Kirchjunger uit Schiedam
 

Fotomodel Worden

Fashion ModelWil jij graag een fotomodel worden en later op de voorpagina staan van magazines? Of modeshows lopen in Parijs? Naast de ambitie en motivatie heb je meer nodig om model te worden.

 

Model zijn & Verzorging

Als eerste moet je een gezond lichaam hebben, denk hierbij aan een goed figuur en een verzorgd uiterlijk. Zorg ervoor dat dingen zoals je huid, haar, tanden, en nagels altijd perfect in orde zijn voordat je naar een fotoshoot toe gaat. 

 

Uitstraling van een Model

Een goede uitstraling is als fotomodel erg handig, maar blijft een kwestie van smaak. Niet iedere fotograaf of opdrachtgever zal vallen voor jou uitstraling, andere juist weer wel. Mocht je het idee hebben dat je uitstraling niet voldoet, dan zou hier eventueel aan kunnen werken.

 

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een tweede maar erg belangrijke eis. Fotografen of opdrachtegevers houden vaak geen rekening met het feit dat je op bepaalde tijden moet werken of naar school moet. Af en toe een dag kunnen missen of vrij nemen is onontkombaar. Daarnaast zijn de omstandigheden tijdens fotoshoots ook niet altijd even prettig. Denk hierbij aan aparte kleding en bijvoorbeeld de weersomstandigheden wanneer de fotoshoot buiten plaatsvind.

 

Eisen Model

Tot slot zijn er de maten waaraan eisen worden gesteld. Nu is het niet zo dat je als persoon kleiner dan 1.70 meter geen model kan worden, je zal dan alleen geen modeshows gaan lopen omdat je aanzienlijk kleiner bent dan de rest. Maar, naast modeshows zijn er zat andere manieren van model staan. Wanneer je bijvoorbeeld model staat voor kleding of een catalogus zijn de eisen al een stuk minder streng. De tip is, laat je niet tegenhouden door alle eisen die je op bijvoorbeeld internet tegenkomt.