E-mailadres :

Wachtwoord :
Wachtwoord vergeten?      Account aanmaken

In de aandacht

Deze foto werd minder dan 7 dagen geleden online gezet
van Pieter Slegers

Willekeurig uit de top 20 gesponsorde profielen

model
Cher


sponsorpunten : 33288
positie : 10

model Cher uit Utrecht
 
model
Fannie Model Belgium


sponsorpunten : 39180
positie : 7

model Fannie Model Belgium uit Oostende
 
model
Michelle Van Klei


sponsorpunten : 27694
positie : 13

model Michelle Van Klei uit Leerdam
 
model
Jolien


sponsorpunten : 47413
positie : 2

model Jolien uit Dilsen-Stokkem
 
model
Miranda


sponsorpunten : 41041
positie : 6

model Miranda uit Appingedam
 
fotograaf
Roel Lemstra


sponsorpunten : 47178
positie : 3

fotograaf Roel Lemstra uit Assen
 
model
Malou Zeeman


sponsorpunten : 18384
positie : 19

model Malou Zeeman uit Barendrecht
 
model
Paulina Spoor


sponsorpunten : 16610
positie : 20

model Paulina Spoor uit Zoetermeer
 
fotograaf
Jos Peeters


sponsorpunten : 58504
positie : 1

fotograaf Jos Peeters uit Gilze
 

Fotomodel Worden

Fashion ModelWil jij graag een fotomodel worden en later op de voorpagina staan van magazines? Of modeshows lopen in Parijs? Naast de ambitie en motivatie heb je meer nodig om model te worden.

 

Model zijn & Verzorging

Als eerste moet je een gezond lichaam hebben, denk hierbij aan een goed figuur en een verzorgd uiterlijk. Zorg ervoor dat dingen zoals je huid, haar, tanden, en nagels altijd perfect in orde zijn voordat je naar een fotoshoot toe gaat. 

 

Uitstraling van een Model

Een goede uitstraling is als fotomodel erg handig, maar blijft een kwestie van smaak. Niet iedere fotograaf of opdrachtgever zal vallen voor jou uitstraling, andere juist weer wel. Mocht je het idee hebben dat je uitstraling niet voldoet, dan zou hier eventueel aan kunnen werken.

 

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een tweede maar erg belangrijke eis. Fotografen of opdrachtegevers houden vaak geen rekening met het feit dat je op bepaalde tijden moet werken of naar school moet. Af en toe een dag kunnen missen of vrij nemen is onontkombaar. Daarnaast zijn de omstandigheden tijdens fotoshoots ook niet altijd even prettig. Denk hierbij aan aparte kleding en bijvoorbeeld de weersomstandigheden wanneer de fotoshoot buiten plaatsvind.

 

Eisen Model

Tot slot zijn er de maten waaraan eisen worden gesteld. Nu is het niet zo dat je als persoon kleiner dan 1.70 meter geen model kan worden, je zal dan alleen geen modeshows gaan lopen omdat je aanzienlijk kleiner bent dan de rest. Maar, naast modeshows zijn er zat andere manieren van model staan. Wanneer je bijvoorbeeld model staat voor kleding of een catalogus zijn de eisen al een stuk minder streng. De tip is, laat je niet tegenhouden door alle eisen die je op bijvoorbeeld internet tegenkomt.