E-mailadres :

Wachtwoord :
Wachtwoord vergeten?      Account aanmaken

In de aandacht

Geverifieerd lid dat zeer recent werd bekeken
fotograaf Ruud Becker
fotograaf
Ruud Becker

Willekeurig uit de top 25 gesponsorde profielen

model
Alissa


sponsorpunten : 83237
positie : 3

model Alissa uit Drachten
 
model
Omer Avci


sponsorpunten : 47483
positie : 4

model Omer Avci uit Wierden
 
model
Vera


sponsorpunten : 17816
positie : 19

model Vera uit Hofstade Zemst
 
model
Nadia Nasir


sponsorpunten : 28541
positie : 9

model Nadia Nasir uit Rotterdam
 
fotograaf
R en S Fotografie


sponsorpunten : 15579
positie : 25

fotograaf R en S Fotografie uit Apeldoorn
 
model
Jelena Melody


sponsorpunten : 20967
positie : 14

model Jelena Melody uit De Lier
 
model
Stella Cordes


sponsorpunten : 125520
positie : 1

model Stella Cordes uit Harlingen
 
fotograaf
Stefan Fotografeert


sponsorpunten : 18586
positie : 17

fotograaf Stefan Fotografeert uit Assen
 
model
Ellen Misman


sponsorpunten : 99236
positie : 2

model Ellen Misman uit Watervliet
 

Fotomodel Worden

Fashion ModelWil jij graag een fotomodel worden en later op de voorpagina staan van magazines? Of modeshows lopen in Parijs? Naast de ambitie en motivatie heb je meer nodig om model te worden.

 

Model zijn & Verzorging

Als eerste moet je een gezond lichaam hebben, denk hierbij aan een goed figuur en een verzorgd uiterlijk. Zorg ervoor dat dingen zoals je huid, haar, tanden, en nagels altijd perfect in orde zijn voordat je naar een fotoshoot toe gaat. 

 

Uitstraling van een Model

Een goede uitstraling is als fotomodel erg handig, maar blijft een kwestie van smaak. Niet iedere fotograaf of opdrachtgever zal vallen voor jou uitstraling, andere juist weer wel. Mocht je het idee hebben dat je uitstraling niet voldoet, dan zou hier eventueel aan kunnen werken.

 

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een tweede maar erg belangrijke eis. Fotografen of opdrachtegevers houden vaak geen rekening met het feit dat je op bepaalde tijden moet werken of naar school moet. Af en toe een dag kunnen missen of vrij nemen is onontkombaar. Daarnaast zijn de omstandigheden tijdens fotoshoots ook niet altijd even prettig. Denk hierbij aan aparte kleding en bijvoorbeeld de weersomstandigheden wanneer de fotoshoot buiten plaatsvind.

 

Eisen Model

Tot slot zijn er de maten waaraan eisen worden gesteld. Nu is het niet zo dat je als persoon kleiner dan 1.70 meter geen model kan worden, je zal dan alleen geen modeshows gaan lopen omdat je aanzienlijk kleiner bent dan de rest. Maar, naast modeshows zijn er zat andere manieren van model staan. Wanneer je bijvoorbeeld model staat voor kleding of een catalogus zijn de eisen al een stuk minder streng. De tip is, laat je niet tegenhouden door alle eisen die je op bijvoorbeeld internet tegenkomt.