E-mailadres :

Wachtwoord :
Wachtwoord vergeten?      Account aanmaken

In de aandacht

Deze foto werd minder dan 7 dagen geleden online gezet
van Miranda

Willekeurig uit de top 20 gesponsorde profielen

fotograaf
Kroesbeek Photography


sponsorpunten : 18217
positie : 15

fotograaf Kroesbeek Photography uit Oostvoorne
 
model
Inge


sponsorpunten : 35409
positie : 4

model Inge uit Hooghalen
 
fotograaf
FOTO Gniek


sponsorpunten : 26625
positie : 9

fotograaf FOTO Gniek uit Aalst
 
model
Jolien


sponsorpunten : 35034
positie : 5

model Jolien uit Dilsen-Stokkem
 
model
Ija Del Mar


sponsorpunten : 19550
positie : 13

model Ija Del Mar uit Sint-Gillis-Waas
 
model
EdinaLadina


sponsorpunten : 21399
positie : 11

model EdinaLadina uit Enschede
 
model
Miranda


sponsorpunten : 38426
positie : 3

model Miranda uit Appingedam
 
fotograaf
Roel Lemstra


sponsorpunten : 64479
positie : 1

fotograaf Roel Lemstra uit Assen
 
model
Stella Cordes


sponsorpunten : 50749
positie : 2

model Stella Cordes uit Harlingen
 
model
Lindsey Heselmans


sponsorpunten : 16275
positie : 20

model Lindsey Heselmans uit Riemst
 

Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten.

Nieuw. Samenwerkingsalbums

Gepubliceerd op 6 maart 2017

MyModel lanceerde kortelings een nieuwe functionaliteit waarbij het nu mogeljk is om foto's waar andere MyModel leden aan hebben meegewerkt te koppelen aan een ander MyModel lid terwij je zelf het beheer over de foto's blijft behouden.  Hiermee krijgen bezoekers meer inzicht in referenties en inzet van andere leden.  Voortaan wordt MyModel geen verzameling van individuen met elk hun eigen portfolio maar kan je ook interessante connecties zien waardoor meer betrouwbaarheid wordt gecreëerd door referenties.  We hopen dat dit een succes wordt maar vanwege de huidige complexiteit zullen we nog wel een paar verbeteringen inbouwen na evaluatie.

Belangrijker dan tevoren : je eigen unieke gebruikersnaam.

Als voorloper van die samenwerkingsalbums is het belangrijk dat leden een eigen unieke gebruikersnaam kiezen in hun menu bij "Profiel".  Dit noemen wij ook wel eens de portfolionaam.  De unieke loginnaam op de website is steeds een E-mailadres en dat kunnen wij natuurlijk niet gebruiken als zichtbare identificatie voor anderen.  De omschrijving die je ingeeft op het naamveld is ook niet ideaal als unieke identificatie. Niemand is verplicht daar zijn/haar volledige naam in te vullen en zo krijgen wij vele leden die Jan, Marc of Loes noemen, zonder meer.  Het lidnummer is wel uniek maar je kan niet verwachten van anderen dat ze jouw lidnummer onthouden.  Bij creatie van je profiel krijg je wel een unieke portfolionaam die initieel uit cijfers bestaat maar het is de bedoeling dat je daar zo spoedig mogelijk een gemakkelijk te onthouden, unieke naam van maakt zonder cijfers want die naam wordt steeds belangrijker als anderen je snel willen vinden.

Hoe koppel je foto's aan een samenwerkend lid ?

Ga naar het menu item Foto's.  Je ziet dan de volgende tekst die voor jou kan verschillen.  Fotografen bv. kunnen immers enkel uit modellen kiezen bij hun samenwerking.  Modeontwerpers kunnen zowel modellen als fotografen kiezen maar wel slechts één persoon van hen.

Je kan hier uiteraard het lidnummer invullen van je medewerker maar handiger is de gebruikers-/portfolionaam van je medewerker te zoeken.  Hier typen wij bv. "ann" en we krijgen volgende keuze te zien.  Het lidnummer verschijnt bij de vermoedelijke keuzes, alsook de namen die bestaan in de portfolionamen volgens de letterreeks.  Merk op dat de ingevulde letterreeks dus niet noodzakekelijk deel uitmaakt van de naamomschrijving maar wel van de portfolionaam die tussen haakjes vermeld staat.

Weet je niet zeker of de persoon die verschijnt diegene is die je zoekt, dan kan je altijd even klikken op die link die dan opent op een aparte pagina.  Ben je wel zeker, dan maak je het bolletje zwart van je finale keuze en je klikt vervolgens op "Selecteer aangeduide gebruiker".

Bij de volgende stapt verschijnt duidelijk de naam van de verkozene en je kan nu die namen linken bij elke foto waar die persoon bij betrokken was. Je hebt ook nog een lijntje "Vrije commentaar" ter beschikking waar je eventueel een korte omschrijving of vermelding van een tweede persoon aan kan toevoegen.

Klaar er mee ?  Klik dan op "Gewijzigde fotoïnstellingen bevestigen".

Uiteraard kan je steeds op gelijkaardige wijze de gekoppelde medewerker en de commentaar weer wegnemen wanneer nodig.

 

Wat krijgen andere leden te zien na de koppeling van een medewerker aan je foto's ?

Het is uiteraard de bedoeling dat andere leden die samenwerkingen kunnen zien.  In de eerste plaats krijgt de betrokken medewerker een mailtje (volgens instellingen) dat er een nieuwe samenwerking is meegedeeld waar hij/zij bij betrokken is.  Standaard wordt die aan iedereen reeds vertoond.

Waar volgend icoontje te vinden is, kunnen bezoekers doorklikken naar je "samenwerkingen" met andere leden :

Deze pagina kan er als volgt uitzien maar uiteraard zal hier ook de hele reeks personen met wie je samenwerkte staan. Als je op de naam klikt krijg je de foto's te zien met werk die deze 2 personen samen verwezenlijkt hebben.

Wat als ik die samenwerking niet wil tonen ?

Als je zelf de namen bij  foto's plaatste, heb je het zelf in de hand.  Ben je de persoon die er bij geplaatst werd dan kan je via je persoonlijk menu naar het item "Mijn samenwerkingen".

Op die pagina zal je zien dat jij keuzes hebt.  Waar geen keuze bij staat zijn samenwerkingen die je zelf ingesteld hebt via je Foto's pagina.  Waar wel keuzes bij staan, zijn samenwerkingen waar de andere persoon je bij geselecteerd heeft. Wanneer nog geen keuze werd gemaakt dan wordt de samenwerking standaard vertoond.  Maar gelieve een samenwerking steeds zo snel mogelijk te bevestigen of te ontkennen.  Wanneer je de samenwerking bevestigt dan krijg zowel jij als je medewerker binnen 24 uur een verhoging van de profielscores op basis van het aantal gemeenschappelijke foto's.  Ben je niet akkoord voor het vertoon, dan kies je uiteraard voor de optie van de ontkenning.  Vergeet daarna niet op "Bevestigingen aanpassen" te klikken bij elke nieuwe wijziging.

Wanneer een samenwerking ontkend is, of geen vertoon is gewenst, dan zijn de samenwerkingen voor beide portfolio's niet meer zichtbaar voor derden.  Je kan echter als "betrokken" persoon zelf weer beslissen om de ontkenning weer ongedaan te maken.

Indien er echter samenwerkingen worden opgesteld die helemaal naast de kwestie zijn.  Bv. als jij niet op de foto's staat, dan mag je die rapporteren aan Admin.

 

Waar verschijnen de commentaarvelden ?

De commentaren verschijnen bij het bezichtigen van de portfolio's van een gebruiker bij vertoon van de foto's op groot formaat of wanneer de muisaanwijzer over de foto beweegt.

Commentaarvelden kunnen invloedrijk zijn voor zoekrobots op het internet.  Geef daarom belangrijke projecten een naam als ze door iedereen mogen gezien worden.  Dit kan bv. de naam van een evenement zijn.  Google doet hierbij zijn werk om die informatie op te nemen in de zoekresultaten. Uiteraard worden die niet opgenomen indien uw album afgeschermd is tegen bezoek van anonieme bezoekers via het internet.

Ten slotte krijg je ook nog eens een verhoogde profielscore wanneer je foto's netjes een korte omschrijving hebben.  Deze profielscores wordt 's nachts door een robotje berekend.  Dus altijd wel even geduld hebben.